Játrová směs na houbách
Suroviny
- 200 g Játra kuřecí
- 200 g Játra telecí
- 200 g Játra vepřová
- 200 g Rajčata
- 8 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 4 g Majoránka
- 250 g Houby čerstvé
- 5 g Kmín drcený
- 20 g Paprika mletá sladká
- 200 g Paprika zelená
- 100 g Cibule - nať
- 50 g Sádlo vepřové škvařené
- 1 ks Cibule
- 2 dl Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 377 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 21 g
- Sodík 919 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 490 mg
- Draslík 1150.9 mg
- Vláknina 13871 mg
- Vitamín A 13871 mg
- Vitamín B6 1.7 mg
- Vitamín B12 0.1 mg
- Vitamín C 77.9 mg
- Vitamín E 2.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 25.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na sádle osmažíme cibuli nadrobno, zasypeme paprikou, kmínem, majoránkou a pepřem, necháme zpěnit. Na tento základ vložíme všechny druhy jater, nakrájených na malé kousky, orestujeme ze všech stran. Přidáme pokrájené houby, papriky a rajčata, podlijeme vodou, zakryté pozvolna dusíme, až jsou játra měkká.
-
2
Solíme až nakonec, jinak by játra ztvrdla. Podáváme ozdobené nasekanou cibulovou natí.