Játrová směs na houbách

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Játra kuřecí
  • 200 g Játra telecí
  • 200 g Játra vepřová
  • 200 g Rajčata
  • 8 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 4 g Majoránka
  • 250 g Houby čerstvé
  • 5 g Kmín drcený
  • 20 g Paprika mletá sladká
  • 200 g Paprika zelená
  • 100 g Cibule - nať
  • 50 g Sádlo vepřové škvařené
  • 1 ks Cibule
  • 2 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 377 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 919 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 490 mg
  • Draslík 1150.9 mg
  • Vláknina 13871 mg
  • Vitamín A 13871 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0.1 mg
  • Vitamín C 77.9 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na sádle osmažíme cibuli nadrobno, zasypeme paprikou, kmínem, majoránkou a pepřem, necháme zpěnit. Na tento základ vložíme všechny druhy jater, nakrájených na malé kousky, orestujeme ze všech stran. Přidáme pokrájené houby, papriky a rajčata, podlijeme vodou, zakryté pozvolna dusíme, až jsou játra měkká.

  • 2

    Solíme až nakonec, jinak by játra ztvrdla. Podáváme ozdobené nasekanou cibulovou natí.

Komentáře k receptu