Zapečená vejce s balkánským sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Máslo čerstvé
  • 500 g Sýr balkánský
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
  • 12 ks Vejce slepičí
  • 2 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 803 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 69 g
  • Sodík 1853 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 883.3 mg
  • Draslík 337.4 mg
  • Vláknina 421.3 mg
  • Vitamín A 421.3 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 37.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na dno každé zapékací misky dáme 15 g másla, poprášíme mletou sladkou paprikou a vsypeme 125 g rozdrobeného sýru. Pečeme v troubě na 150°C asi pět minut.

  • 2

    Poté do každé misky vložíme 3 ztracená vejce, přelijeme čtvrtinou rozpuštěného másla, poprášíme pepřem, mletou pálivou paprikou a tři minuty zapékáme. Vejce podáváme v miskách, zdobíme jemně nasekanou petrželovou natí.

  • 3

    Ztracená vejce: Do vroucí osolené vody s octem postupně opatrně rozklepneme vejce a vaříme zhruba 4 minuty. Vejce poté děrovanou sběračkou vyjmeme, necháme okapat a klademe do zapékacích misek.

Komentáře k receptu