Mátová omáčka po indicku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 896 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 100 g
- Sodík 60 mg
- Bílkoviny 0 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 19.3 mg
- Vláknina 118.5 mg
- Vitamín A 118.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.5 mg
- Vitamín E 9.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smícháme ocet s citronovou šťávou a přivedeme k varu. Vhodíme nahrubo nasekanou mátu a odstavíme.
-
2
Všechny ostatní ingredience rozmícháme v oleji, přilijeme k mátovému odvaru a necháme odstát do druhého dne. Poté scedíme a podáváme.
-
3
Omáčka je vhodná zejména ke skopovému masu, rybám, rýži nebo zelenině.