Jehněčí na cibulkách
Suroviny
- 600 g Jehněčí maso
- 30 g Zázvor celý
- 1500 ml Vývar zeleninový
- 1 kávová lžička Olej sezamový
- 2 ks Cibulka jarní
- 2 polévková lžíce Omáčka sójová
- 3 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
- 2 polévková lžíce Škrob jemný kukuřičný gustin
- 2 polévková lžíce Ocet rýžový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 607 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 33 g
- Sodík 1791 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 126.8 mg
- Draslík 558.5 mg
- Vláknina 7518 mg
- Vitamín A 7518 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.6 mg
- Vitamín E 3.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1427.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jehněčí maso vložíme do většího hrnce a zalijeme zeleninovým vývarem, přitom 250 ml vývaru odložíme stranou. Vaříme doměkka.
-
2
Jehněčí nakrájíme na plátky o velikosti asi 1,5x 2 centimetry a tloušťce 3 milimetry. Jednotlivé kousky jehněčího masa obalujeme ve škrobu.
-
3
Do připraveného woku vlijeme arašídový olej, vhodíme na něj zázvor a zprudka opečeme. Potom přidáme maso a restujeme. Nakonec zalijeme zbytkem vývaru, který jsme si odložili stranou. Ztlumíme plamen a na mírné teplotě vaříme maso, až omáčka, ve které je, zhoustne.
-
4
Omyjeme jarní cibulky a nasekáme na drobné kousky.
-
5
Maso zakápneme sójovou omáčkou, rýžovým octem a sezamovým olejem. Osolíme a posypeme nasekanou jarní cibulkou.