Jehněčí na cibulkách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Jehněčí maso
  • 30 g Zázvor celý
  • 1500 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Olej sezamový
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 3 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
  • 2 polévková lžíce Škrob jemný kukuřičný gustin
  • 2 polévková lžíce Ocet rýžový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 607 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 1791 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 126.8 mg
  • Draslík 558.5 mg
  • Vláknina 7518 mg
  • Vitamín A 7518 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.6 mg
  • Vitamín E 3.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1427.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jehněčí maso vložíme do většího hrnce a zalijeme zeleninovým vývarem, přitom 250 ml vývaru odložíme stranou. Vaříme doměkka.

  • 2

    Jehněčí nakrájíme na plátky o velikosti asi 1,5x 2 centimetry a tloušťce 3 milimetry. Jednotlivé kousky jehněčího masa obalujeme ve škrobu.

  • 3

    Do připraveného woku vlijeme arašídový olej, vhodíme na něj zázvor a zprudka opečeme. Potom přidáme maso a restujeme. Nakonec zalijeme zbytkem vývaru, který jsme si odložili stranou. Ztlumíme plamen a na mírné teplotě vaříme maso, až omáčka, ve které je, zhoustne.

  • 4

    Omyjeme jarní cibulky a nasekáme na drobné kousky.

  • 5

    Maso zakápneme sójovou omáčkou, rýžovým octem a sezamovým olejem. Osolíme a posypeme nasekanou jarní cibulkou.

Komentáře k receptu