Pečené nadívané vepřové maso se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 185 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 100 g Celer bulvový
  • 100 g Pórek
  • 60 g Žampiony čerstvé
  • 500 ml Voda pitná
  • 130 ml Mléko polotučné
  • 40 ml Olej rostlinný
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Bujón hovězí
  • 3 ks Karotka
  • 3 ks Bobkový list
  • 4 ks Rohlíky bílé
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Karotka
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1.2 kg Vepřová pečeně
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 960 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 70 g
  • Sodík 828 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 271 mg
  • Draslík 1076.8 mg
  • Vláknina 9075.8 mg
  • Vitamín A 9075.8 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.1 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme nadrobno, žampiony a jednu karotku očistíme a nakrájíme na kostičky. Celer, pórek a 3 karotky očistíme a nakrájíme na špalíky, vejce rozšleháme. V půl litru vody uvaříme bujón. Maso omyjeme, osušíme, osolíme a nožem v něm zařízneme větší kapsu. Rohlíky nakrájíme na kostičky, přelijeme mlékem a necháme vsáknout.

  • 2

    Na rozpáleném oleji zpěníme cibuli a odstavíme. Do mísy k vymačkaným rohlíkům přidáme vejce, žampiony s mrkví, osolíme a opepříme. Směs dobře promícháme, naplníme s ní kapsu v mase a převážeme režnou nití.

  • 3

    Maso vložíme do pekáče, přidáme špalíky zeleniny, bobkový list, podlijeme vývarem a v troubě předehřáté na 165°C pečeme zhruba 150 minut. Během pečení maso přeléváme výpekem a je-li třeba, podlijeme horkou vodou.

  • 4

    Upečené maso a zeleninu vyjmeme na mísu a držíme na teple, šťávu přecedíme, z masa odstraníme nit.

  • 5

    Maso podáváme nakrájené na plátky s pečenou zeleninou a přelité vypečenou šťávou.

Komentáře k receptu