Zelenina s vermutem v páře
Suroviny
- 100 g Cuketa
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 ks Fenykl sladký - hlíza
- 1 ks Paprika červená
- 4 ks Cibule
- 1 špetka Paprika mletá sladká
- 4 špetka Estragon
- 8 polévková lžíce Dolin - Vermouth
- 4 polévková lžíce Limetková šťáva
- 2 polévková lžíce Limetková kůra
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 95 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 87 g
- Sodík 208 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 499.7 mg
- Vláknina 9588.4 mg
- Vitamín A 9588.4 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 52.2 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy dáme pokrájenou mrkev, fenykl, cukety, papriky, cibulky a promícháme.
-
2
Alobal nastříháme na 4 čtverce a na každý dáme porci zeleniny. Vytvoříme 4 balíčky, aby vršek každého zůstal otevřený.
-
3
Smícháme limetkovou šťávu, limetkovou kůru, vermut, papriku a do každého balíčku část směsi nalijeme. Osolíme, opepříme a do každého přidáme špetku estragonu. Vršky balíčků zatočíme, aby se uzavřely.
-
4
Balíčky dáme na pařák, přiklopíme a 20 minut vaříme.
-
5
Poté ihned podáváme.