Zelenina smetanová

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Zelí čínské
  • 4 kávová lžička Voda pitná
  • 2 ks Pórek
  • 4 stroužek Česnek
  • 3 dl Vývar zeleninový
  • 2 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
  • 2 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
  • 1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
  • 2 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 235 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 432 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 2.7 mg
  • Draslík 703.3 mg
  • Vláknina 10560 mg
  • Vitamín A 10560 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 57.4 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nakrájené listy čínského zelí blanšírujeme ve vroucí vodě 30 vteřin, poté scedíme, propláchneme ve studené vodě a znovu přecedíme.

  • 2

    Ve woku rozehřejeme olej a přidáme čínské zelí, rozetřený česnek a nakrájený pórek. Smažíme 3 minuty, přidáme sójovou omáčku, vývar a pod pokličkou necháme dusit 10 minut.

  • 3

    Zeleninu vyndáme z woku a dáme stranou. Vývar přivedeme k varu a vaříme, dokud se polovina neodpaří.

  • 4

    Smícháme solamyl s vodou a vmícháme do woku, necháme přejít varem, dokud vývar nezhoustne. Vmícháme zeleninu, smetanu a minutu povaříme.

  • 5

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu