Zelenina smetanová
Suroviny
- 450 g Zelí čínské
- 4 kávová lžička Voda pitná
- 2 ks Pórek
- 4 stroužek Česnek
- 3 dl Vývar zeleninový
- 2 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
- 2 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
- 1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
- 2 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 235 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 6 g
- Sodík 432 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 2.7 mg
- Draslík 703.3 mg
- Vláknina 10560 mg
- Vitamín A 10560 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 57.4 mg
- Vitamín E 2.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nakrájené listy čínského zelí blanšírujeme ve vroucí vodě 30 vteřin, poté scedíme, propláchneme ve studené vodě a znovu přecedíme.
-
2
Ve woku rozehřejeme olej a přidáme čínské zelí, rozetřený česnek a nakrájený pórek. Smažíme 3 minuty, přidáme sójovou omáčku, vývar a pod pokličkou necháme dusit 10 minut.
-
3
Zeleninu vyndáme z woku a dáme stranou. Vývar přivedeme k varu a vaříme, dokud se polovina neodpaří.
-
4
Smícháme solamyl s vodou a vmícháme do woku, necháme přejít varem, dokud vývar nezhoustne. Vmícháme zeleninu, smetanu a minutu povaříme.
-
5
Ihned podáváme.