Marinované plátky z vepřové plece
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 581 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 47 g
- Sodík 451 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 126.9 mg
- Draslík 557.5 mg
- Vláknina 883.1 mg
- Vitamín A 883.1 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.9 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme na kolečka, maso na menší plátky, lehce je naklepeme, osolíme a opepříme, slaninu nakrájíme na plátky.
-
2
Do mísy vložíme maso, poklademe plátky slaniny, kolečky cibulí a přelijeme vínem, v němž jsme rozmíchali sójovou omáčku. Pod fólií necháme maso přes noc v chladničce marinovat.
-
3
Na rozpáleném oleji po obou stranách osmažíme, vyjmeme a držíme na teple. Děrovanou naběračkou vyjmeme z marinády cibuli se slaninou, vložíme do výpeku a orestujeme.
-
4
Maso servírujeme s orestovanou cibulí a slaninou, přelijeme trochou šťávy.