Hovězí závitky na červeném víně s jablkem
Suroviny
- 600 g Hovězí maso zadní
- 60 g Mouka pšeničná hladká
- 120 g Slanina vepřová
- 90 g Sýr Eidam cihla 30%
- 60 g Kapie sterilovaná
- 250 ml Víno červené
- 250 ml Voda pitná
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Jablka
- 3 ks Hřebíček
- 0.25 ks Bujón hovězí
- 1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 528 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 24 g
- Sodík 580 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 107.4 mg
- Draslík 202.7 mg
- Vláknina 2189.6 mg
- Vitamín A 2189.6 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.6 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Slaninu nakrájíme na kostičky, jablko oloupeme, vykrojíme jádřinec a jablko nakrájíme na kostičky, naloženou kapii nakrájíme na nudličky, v 250 ml vody uvaříme 1/4 kostky hovězího bujónu.
-
2
Plátky masa víc naklepeme, osolíme, opepříme a po jedné straně potřeme hořčicí. Na plátek položíme 30 g sýra, třetinu jablka, třetinu kapie a jeden hřebíček. Každý jednotlivý plátek pevně zavineme, sepneme jehlou a obalíme v mouce.
-
3
V rendlíku rozpustíme slaninu a opečeme na ní závitky ze všech stran. Poté závitky podlijeme vínem a připraveným vývarem. Maso pod poklicí dusíme, až je měkké.
-
4
Závitky vyjmeme, vytáhneme jehly a maso držíme na teple.
-
5
Do čistého rendlíku přecedíme omáčku a je-li třeba, osolíme ji a opepříme.
-
6
Závitky servírujeme přelité omáčkou.