Pečené lasagne s lososem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Mouka pšeničná hladká
  • 500 g Losos - filety
  • 200 g Švestky sušené
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 200 g Špenát listový čerstvý
  • 1 kávová lžička Soda jedlá
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Citrony
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 dl Víno bílé
  • 2 dl Voda pitná
  • 1 dl Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1295 kcal
  • Sacharidy 130 g
  • Tuky 65 g
  • Sodík 501 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 232.7 mg
  • Draslík 1172.6 mg
  • Vláknina 11887.5 mg
  • Vitamín A 11887.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.4 mg
  • Vitamín E 11.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 44.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těsto: Mouku prosijeme na vál, posypeme jedlou sodou, promícháme, uprostřed uděláme důlek a rozklepneme do něj celé vejce, osolíme, přilijeme vodu a rukou vypracujeme hladké těsto. Zabalíme je do fólie a odložíme na 60 minut do ledničky.

  • 2

    Vál posypeme moukou a připravené těsto pomoci válečku rozválíme na velký plát silný 1 cm. Skleničkou o průměru 8 cm vykrajujeme kolečka, která skládáme na suchý plech, vložíme do teplé trouby, kde pomalu pečeme 15 minut. Upečené vytáhneme z trouby, necháme lasagne vychladnout.

  • 3

    Příloha: Olej vlijeme na pánvičku, přidáme na kolečka nakrájený česnek, drobně nakrájené špenátové listy, na kolečka nakrájené švestky, chvilku restujeme, zalijeme vínem a víno vyvaříme. Podle chuti osolíme a opepříme, pánvičku stáhneme ze sporáku a směs necháme vychladnout.

  • 4

    Losos: Filety lososa osolíme, opepříme a v pánvi na rozpáleném másle zprudka po obou stranách opečeme.

  • 5

    Na hluboký talíř položíme porci lososa, vedle upravíme připravený špenát a pečené lasagne. Přidáme plátek citrónu a podáváme.

Komentáře k receptu