Pečené lasagne s lososem
Suroviny
- 500 g Mouka pšeničná hladká
- 500 g Losos - filety
- 200 g Švestky sušené
- 150 g Máslo čerstvé
- 200 g Špenát listový čerstvý
- 1 kávová lžička Soda jedlá
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Citrony
- 2 stroužek Česnek
- 2 dl Víno bílé
- 2 dl Voda pitná
- 1 dl Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1295 kcal
- Sacharidy 130 g
- Tuky 65 g
- Sodík 501 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 232.7 mg
- Draslík 1172.6 mg
- Vláknina 11887.5 mg
- Vitamín A 11887.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34.4 mg
- Vitamín E 11.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 44.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těsto: Mouku prosijeme na vál, posypeme jedlou sodou, promícháme, uprostřed uděláme důlek a rozklepneme do něj celé vejce, osolíme, přilijeme vodu a rukou vypracujeme hladké těsto. Zabalíme je do fólie a odložíme na 60 minut do ledničky.
-
2
Vál posypeme moukou a připravené těsto pomoci válečku rozválíme na velký plát silný 1 cm. Skleničkou o průměru 8 cm vykrajujeme kolečka, která skládáme na suchý plech, vložíme do teplé trouby, kde pomalu pečeme 15 minut. Upečené vytáhneme z trouby, necháme lasagne vychladnout.
-
3
Příloha: Olej vlijeme na pánvičku, přidáme na kolečka nakrájený česnek, drobně nakrájené špenátové listy, na kolečka nakrájené švestky, chvilku restujeme, zalijeme vínem a víno vyvaříme. Podle chuti osolíme a opepříme, pánvičku stáhneme ze sporáku a směs necháme vychladnout.
-
4
Losos: Filety lososa osolíme, opepříme a v pánvi na rozpáleném másle zprudka po obou stranách opečeme.
-
5
Na hluboký talíř položíme porci lososa, vedle upravíme připravený špenát a pečené lasagne. Přidáme plátek citrónu a podáváme.