Debrecínské zelí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 298 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 39 g
- Sodík 1190 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 23.5 mg
- Draslík 444 mg
- Vláknina 6022.9 mg
- Vitamín A 6022.9 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34.7 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na rozpáleném sádle osmažíme cibuli nadrobno, přidáme zelí a zakryté dusíme doměkka. Uzený bůček uvaříme v osolené vodě s kořenovou zeleninou.
-
2
Hotový vyjmeme a nakrájíme na kostičky a opečeme spolu s plátky debrecínské klobásy na sádle. Zasypeme paprikou, přimícháme k zelí, dochutíme a ještě chvíli společně podusíme.