Hovězí ledvinky se sezamovými semínky
Suroviny
- 600 g Hovězí ledviny
- 20 g Zázvor celý
- 50 g Sezam - semena
- 46.96 ml Olej arašídový (podzemnicový)
- 1 kávová lžička Ocet rýžový
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 4 ks Vaječný bílek slepičí
- 4 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Omáčka sójová
- 2 polévková lžíce Škrob jemný kukuřičný gustin
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 382 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 23 g
- Sodík 351 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 616.5 mg
- Draslík 557.5 mg
- Vláknina 3360 mg
- Vitamín A 3360 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.9 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté hovězí ledvinky nakrájíme na maximálně 3 mm silné plátky. Zázvor a česnek oloupeme a posekáme na drobné kousíčky. V misce smícháme rýžový ocet a sójovou omáčku, přidáme cukr, posekaný zázvor a česnek a směs dobře vmícháme do pokrájeného masa.
-
2
V další míse ušleháme bílky společně se škrobem až vznikne tuhá pěna, do níž opatrně vmícháme sezamová semínka.
-
3
Přichystáme si wok, ve kterém si rozpálíme arašídový olej. Plátky ledvinek zlehka obalíme v pěně z bílků a vhodíme na rozpálený olej a 3 minuty restujeme. Maso opatrně vyndáme sběračkou z woku, necháme okapat a ihned teplé servírujeme.