Kořeněné opečené brambory
Suroviny
- 750 g Brambory
- 1 kávová lžička Sůl
- 4 kávová lžička Voda pitná
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Zázvor mletý
- 2 ks Cibule
- 3 ks Cibulka jarní
- 2 stroužek Česnek
- 1.5 dl Smetana 16% (pochoutková)
- 2 dl Olej rostlinný
- 1.5 dl Jogurt bílý
- 2 polévková lžíce Kari pasta
- 3 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 3 polévková lžíce Máta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 483 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 42 g
- Sodík 146 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 12.5 mg
- Draslík 619.1 mg
- Vláknina 8259.9 mg
- Vitamín A 8259.9 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.4 mg
- Vitamín E 4.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozkrájenou cibuli na čtvrtky dáme do mixéru, přidáme zázvor, česnek, vodu, kari pastu a rozmixujeme.
-
2
Na čtvrtky nakrájíme brambory a osušíme. Ve woku rozehřejeme olej a osmahneme brambory, dokud nezhnědnou. Vyndáme je a necháme okapat.
-
3
V další pánvi rozehřejeme olej, přidáme směs kari a cibule a 2 minuty smažíme, přidáme smetanu, jogurt, 2 lžíce máty a promícháme.
-
4
Přidáme opečené bramobry a mícháme, dokud se neobalí brambory omáčkou. Vaříme 7 minut, osolíme a opepříme.
-
5
Posypeme nasekanou jarní cibulkou a podáváme.