Játrová směs na topinky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Játra vepřová
  • 120 g Slanina vepřová
  • 50 ml Olej rostlinný
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Jablka
  • 2 ks Rajčata
  • 3 stroužek Česnek
  • 0.5 polévková lžíce Majoránka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 440 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 416 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 246.2 mg
  • Draslík 542.1 mg
  • Vláknina 7052.1 mg
  • Vitamín A 7052.1 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.3 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Odblaněná játra nakrájíme na kostičky, slaninu nakrájíme nadrobno, jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a jablka nakrájíme na kostičky, rajčata spaříme, oloupeme, vykrojíme semena a rajčata nakrájíme na kostičky, česnek prolisujeme.

  • 2

    Na rozpáleném oleji roztavíme slaninu, přimícháme játra, promícháme a zarestujeme. Vmícháme jablka, rajčata, sůl a pepř. Směs asi pět minut dusíme. Poté do směsi přidáme česnek a majoránku a za stálého míchání odpaříme tekutinu a odstavíme.

Komentáře k receptu