Fazole citronové
Suroviny
- 900 g Fazole
- 65 g Máslo čerstvé
- 4 kávová lžička Mouka pšeničná hladká
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 3 dl Vývar zeleninový
- 5 polévková lžíce Víno bílé
- 6 polévková lžíce Smetana 16% (pochoutková)
- 1 polévková lžíce Oregano sušené
- 1 polévková lžíce Bazalka
- 1 polévková lžíce Tymián sušený
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 2 polévková lžíce Citronová kůra
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 986 kcal
- Sacharidy 147 g
- Tuky 21 g
- Sodík 545 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 25.7 mg
- Draslík 127.4 mg
- Vláknina 2796 mg
- Vitamín A 2796 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.5 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci s osolenou vodou uvaříme fazole doměkka. Necháme je okapat a vyklopíme na předeřátou mísu.
-
2
Rozpustíme ve woku máslo, přidáme mouku a minutu smažíme. Odstavíme a přiléváme postupně vývar a víno. Vrátíme na sporák a přivedeme k varu za stálého míchání.
-
3
Odstavíme ze sporáku a vmícháme oregano, bazalku, tymián, smetanu, citronovou kůru a šťávu. Osolíme, opepříme a přelijeme omáčku přes fazole.
-
4
Zamícháme a ihned podáváme.