Smažená játra s bylinkovým máslem
Suroviny
- 600 g Játra vepřová
- 80 g Máslo čerstvé
- 6.4 ml Olej rostlinný
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Bazalka
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 0.5 polévková lžíce Citronová šťáva
- 0.5 polévková lžíce Hořčice plnotučná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 365 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 24 g
- Sodík 422 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 475.5 mg
- Draslík 423 mg
- Vláknina 152.6 mg
- Vitamín A 152.6 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 41 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 57 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Petrželovou nať a bazalku jemně nasekáme, játra odblaníme, nařízneme na několika místech po obvodu a naklepeme.
-
2
Na rozpáleném oleji játra po obou stranách osmažíme.
-
3
Servírujeme osolené a opepřené na nahřátých talířích s kopečkem bylinkového másla a zakapané citronovou šťávou.
-
4
Bylinkové máslo připravíme utřením změklého másla se solí, hořčicí, bylinkami a citronovou šťávou. Máslo necháme pod fólií v chladničce alespoň půl hodiny ztuhnout.