Smažená játra s bylinkovým máslem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 23 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Játra vepřová
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 6.4 ml Olej rostlinný
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 0.5 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 0.5 polévková lžíce Hořčice plnotučná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 365 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 422 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 475.5 mg
  • Draslík 423 mg
  • Vláknina 152.6 mg
  • Vitamín A 152.6 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 41 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 57 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Petrželovou nať a bazalku jemně nasekáme, játra odblaníme, nařízneme na několika místech po obvodu a naklepeme.

  • 2

    Na rozpáleném oleji játra po obou stranách osmažíme.

  • 3

    Servírujeme osolené a opepřené na nahřátých talířích s kopečkem bylinkového másla a zakapané citronovou šťávou.

  • 4

    Bylinkové máslo připravíme utřením změklého másla se solí, hořčicí, bylinkami a citronovou šťávou. Máslo necháme pod fólií v chladničce alespoň půl hodiny ztuhnout.

Komentáře k receptu