Rybí wok s česnekem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 28 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Celer - nať
  • 50 g Kopr čerstvý
  • 50 g Česnekové máslo
  • 100 g Smetana 12% (konzumní)
  • 600 g Okouník mořský
  • 100 ml Vývar rybí
  • 2 kávová lžička Citronová šťáva
  • 2 ks Paprika červená
  • 1 ks Pórek
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 344 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 291 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 99.9 mg
  • Draslík 760.4 mg
  • Vláknina 5219.3 mg
  • Vitamín A 5219.3 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 67.7 mg
  • Vitamín E 3.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filety z okouníka mořského opláchneme pod proudem tekoucí studené vody. Osušíme je a rozkrájíme na kostky o hraně asi 1,5 centimetru. Omyjeme celerové stonky a pórek. Obojí nakrájíme na tenčí proužky. Obě červené papriky omyjeme, rozkrojíme na poloviny, odstraníme semínka a bílá žebra. Také nakrájíme na proužky o šířce asi 5 milimetrů. Kopr opláchneme a nožem nasekáme najemno.

  • 2

    Do přichystaného woku vložíme česnekové máslo a na něj vložíme všechnu zeleninu, tedy pórek, celer, papriky. Dusíme 5 minut při středně vysoké teplotě. Vlijeme rybí vývar a povaříme ještě 8 minut. Lehce mícháme. Dochutíme citrónovou šťávou, osolíme, opepříme a nakonec zasypeme koprem.

Komentáře k receptu