Rybí wok s česnekem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 344 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 16 g
- Sodík 291 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 99.9 mg
- Draslík 760.4 mg
- Vláknina 5219.3 mg
- Vitamín A 5219.3 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 67.7 mg
- Vitamín E 3.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 29.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Filety z okouníka mořského opláchneme pod proudem tekoucí studené vody. Osušíme je a rozkrájíme na kostky o hraně asi 1,5 centimetru. Omyjeme celerové stonky a pórek. Obojí nakrájíme na tenčí proužky. Obě červené papriky omyjeme, rozkrojíme na poloviny, odstraníme semínka a bílá žebra. Také nakrájíme na proužky o šířce asi 5 milimetrů. Kopr opláchneme a nožem nasekáme najemno.
-
2
Do přichystaného woku vložíme česnekové máslo a na něj vložíme všechnu zeleninu, tedy pórek, celer, papriky. Dusíme 5 minut při středně vysoké teplotě. Vlijeme rybí vývar a povaříme ještě 8 minut. Lehce mícháme. Dochutíme citrónovou šťávou, osolíme, opepříme a nakonec zasypeme koprem.