Ryba v jogurtové omáčce se šafránem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Rybí filety
  • 20 g Zázvor celý
  • 100 g Rajčata
  • 200 g Jogurt bílý
  • 1 kávová lžička Kurkuma
  • 0.5 kávová lžička Koriandr mletý
  • 0.5 kávová lžička Kmín mletý
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Šafrán
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Olej sezamový
  • 3 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 90 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 86 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 6.5 mg
  • Draslík 250.6 mg
  • Vláknina 2724.6 mg
  • Vitamín A 2724.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté filety z ryby opatrně vysušíme a pokrájíme na kostky o hraně cca 1 centimetr a pokapeme citronovou šťávou.

  • 2

    Z cibule a zázvoru oloupeme slupky a nasekáme je na drobné kostičky.

  • 3

    Do misky vlijeme 3 polévkové lžíce vody, ve které rozmícháme šafrán. Cherry rajčata opláchneme proudem studené vody, osušíme a překrájíme na poloviny.

  • 4

    Přichystáme si wok, v němž rozpálíme olej. Nasypeme na něj cibuli a zázvor a stáhneme plamen. Na mírné teplotě opékáme cibuli se zázvorem po dobu 10 minut. Během opékání neustále mícháme a dáváme pozor, aby cibule nezískala příliš tmavou barvu. Do směsi zázvoru a cibule přimícháme kurkumu, koriandr, kmín a také skořici. Opět opékáme.

  • 5

    Nakonec vložíme jogurt, přidáme ve vodě rozmíchaný šafrán a také rozkrájená cherry rajčátka. Počkáme až směs začne vařit a osolíme ji. Zamícháme do ní rybu a ještě po dobu 6 minut necháme na mírném ohni povařit. Servírujeme.

Komentáře k receptu