Ryba v jogurtové omáčce se šafránem
Suroviny
- 600 g Rybí filety
- 20 g Zázvor celý
- 100 g Rajčata
- 200 g Jogurt bílý
- 1 kávová lžička Kurkuma
- 0.5 kávová lžička Koriandr mletý
- 0.5 kávová lžička Kmín mletý
- 2 ks Cibule
- 1 špetka Šafrán
- 1 špetka Skořice mletá
- 1 špetka Sůl
- 2 polévková lžíce Olej sezamový
- 3 polévková lžíce Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 90 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 5 g
- Sodík 86 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 6.5 mg
- Draslík 250.6 mg
- Vláknina 2724.6 mg
- Vitamín A 2724.6 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.9 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté filety z ryby opatrně vysušíme a pokrájíme na kostky o hraně cca 1 centimetr a pokapeme citronovou šťávou.
-
2
Z cibule a zázvoru oloupeme slupky a nasekáme je na drobné kostičky.
-
3
Do misky vlijeme 3 polévkové lžíce vody, ve které rozmícháme šafrán. Cherry rajčata opláchneme proudem studené vody, osušíme a překrájíme na poloviny.
-
4
Přichystáme si wok, v němž rozpálíme olej. Nasypeme na něj cibuli a zázvor a stáhneme plamen. Na mírné teplotě opékáme cibuli se zázvorem po dobu 10 minut. Během opékání neustále mícháme a dáváme pozor, aby cibule nezískala příliš tmavou barvu. Do směsi zázvoru a cibule přimícháme kurkumu, koriandr, kmín a také skořici. Opět opékáme.
-
5
Nakonec vložíme jogurt, přidáme ve vodě rozmíchaný šafrán a také rozkrájená cherry rajčátka. Počkáme až směs začne vařit a osolíme ji. Zamícháme do ní rybu a ještě po dobu 6 minut necháme na mírném ohni povařit. Servírujeme.