Kari taštičky horké i studené
Suroviny
- 225 g Mouka pšeničná hladká
- 100 g Margarín
- 125 g Brambory
- 100 g Mrkev kořen
- 0.5 kávová lžička Kari koření
- 0.5 kávová lžička Kurkuma
- 0.5 kávová lžička Kmín mletý
- 0.5 kávová lžička Hořčičné semínko
- 1 ks Cibule
- 2 stroužek Česnek
- 4 polévková lžíce Voda pitná
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 5 polévková lžíce Vývar zeleninový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 382 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 74 g
- Sodík 205 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 0.4 mg
- Draslík 216.3 mg
- Vláknina 4588.3 mg
- Vitamín A 4588.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.8 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy nasypeme mouku a zpracujeme ji s margarínem posekaným na kousky. Vznikne drobenka. Vmícháme vodu a vypracujeme těsto. Zabalíme a dáme do lednice na 30 minut.
-
2
Rozehřejeme v pánvi olej, přidáme nakrájené brambory na kostky, pokrájenou mrkev, nasekanou cibuli a česnek a smažíme 2 minuty. Přidáme kari, kurkumu, mletý kmín, hořčičné semínko a smažíme minutu. Přilijeme vývar a přivedeme k varu. Pod pokličkou vaříme 20 minut, dokud zelenina nezměkne a tekutina se nevypaří. Poté necháme vychladnout.
-
3
Těsto rozdělíme na 4 díly, každý díl vyválíme na placku o průměru 15 cm a na každou placku dáme část náplně. Okraje každé placky potřeme, přehneme je a stiskneme, aby se slepily.
-
4
Dáme na pečící plech a v předehřáté troubě pečeme 30 minut při teplotě 200 stupňů.
-
5
Podáváme jak teplé, tak studené.