Vejce plněná tuňákem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 18 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 120 g Tuňák v oleji
  • 600 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Smetana zakysaná 14%
  • 1 polévková lžíce Majonéza
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 311 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 342 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 501.5 mg
  • Draslík 301.2 mg
  • Vláknina 446.5 mg
  • Vitamín A 446.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.2 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce uvaříme natvrdo, pažitku jemně nasekáme, z tuňáka slijeme olej.

  • 2

    Uvařená vejce rozpůlíme a vyjmeme žloutky. V míse rozmixujeme žloutky s tuňákem a smetanou, přimícháme majonézu, citronovou šťávu, sůl a pepř.

  • 3

    Pěnu pomocí cukrářského sáčku plníme do bílků, posypeme pažitkou a podáváme.

Komentáře k receptu