Rybí předkrm ceviche
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 275 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 10 g
- Sodík 210 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 40 mg
- Draslík 1478.3 mg
- Vláknina 17747.5 mg
- Vitamín A 17747.5 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 98.3 mg
- Vitamín E 5.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Bělomasou mořskou rybu (například tresku, chňapala, mořčáka nebo platýse) zbavíme kůže, maso nakrájíme na kousky velikosti 1 cm. Dílky ryby vložíme do skleněné mísy a zalijeme šťávou ze čtyř limetek, přiklopíme, necháme hodinu v chladničce odležet.
-
2
Po této době rybu smícháme s rozmělněnou chilli papričkou, cibulí, rozkrájenými rajčaty, avokádem, koriandrem a nakonec lehce osolíme.
-
3
Aranžovací kroužek umístíme doprostřed talíře, naplníme ho ceviche a upěchujeme, kroužek opatrně sejmeme. Talíř ozdobíme sladkou chilli omáčkou, kokosovým krémem a koriandrem. Takto připravíme všechny porce, přidáme k nim dílky limetky a podáváme.