Bramborový salát kořeněný
Suroviny
- 250 g Brambory
- 250 g Jogurt bílý
- 1 kávová lžička Hřebíček
- 2 kávová lžička Chilli koření mleté
- 2 kávová lžička Kardamom
- 2 kávová lžička Kmín celý
- 1 kávová lžička Garam masala
- 4 kávová lžička Koriandr celý
- 0.5 kávová lžička Muškátový oříšek
- 1 kávová lžička Skořice celá
- 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
- 2 ks Feferony
- 1 špetka Sůl
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 114 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 3 g
- Sodík 118 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 8.1 mg
- Draslík 694.9 mg
- Vláknina 7112.3 mg
- Vitamín A 7112.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 47.1 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oloupeme, uvaříme a nakrájíme na kostky. Feferony pokrájíme na tenké nudličky, přidáme do brambor, ochutíme solí a zalejeme rozšlehaným jogurtem. Posypeme kořením a podáváme.
-
2
Horké koření [39441]:
-
3
Koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.