Uhoř na červeném víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 600 g Úhoř říční
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 150 g Víno červené
  • 150 g Rajčata
  • 150 g Fazolové lusky zelené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř bílý
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 dl Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 361 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 87 g
  • Sodík 138 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 80 mg
  • Draslík 172.1 mg
  • Vláknina 3737.3 mg
  • Vitamín A 3737.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V pánvi rozpálíme máslo, přidáme na kolečka nakrájený česnek, na kolečka pokrájíme i mrkev, na kostky celer. Podusíme, aby mrkev pustila růžovou šťávu, osolíme, opepříme, vložíme špalíčky uhoře a pod poklici dusíme přibližně 15 minut. Uhoře obrátíme a dusíme ještě 5 minut.

  • 2

    Do pánve vložíme 50 g másla, zahřejeme a vsypeme na menší kousky pokrájené fazolky, půlky rajčat, zalijeme vínem a dusíme do změknutí fazolek. Před dodušením přidáme hroznové víno, mátu, podle chuti osolíme a opepříme.

  • 3

    Připravenou přílohu dáme na talíř, na ni položíme porce uhoře.

Komentáře k receptu