Uzená krkovice s vinnou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 800 g Uzená vepřová krkovička
  • 500 g Zelí kysané
  • 400 ml Víno bílé
  • 200 ml Voda pitná
  • 150 ml Voda pitná
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Jalovec
  • 8 ks Tymián čerstvý
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2.5 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • 5 polévková lžíce Chilli omáčka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 784 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 56 g
  • Sodík 80 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 8 mg
  • Draslík 558 mg
  • Vláknina 25153.3 mg
  • Vitamín A 25153.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 128.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dvě cibule rozkrájíme na čtvrtky, třetí nakrájíme nadrobno, kysané zelí scedíme a pokrájíme, ze snítek tymiánu otrháme lístečky, stonky nepoužijeme. Sladkokyselou chilli omáčku smícháme s vínem, sójovou omáčkou, opepříme a osolíme.

  • 2

    Očištěné maso vložíme do pekáče se čtvrtkami cibule, podlijeme vodou, v troubě, předehřáté na 190°C, pozvolna pečeme. Průběžně poléváme výpekem. Po půl hodině maso přelijeme připravenou omáčkou a pečeme ještě půl hodiny.

  • 3

    Mezitím v kastrolu na másle osmažíme pokrájenou cibuli s lístky tymiánu. Poté vmícháme zelí, přidáme jalovec, sůl, pepř a cukr. Zelí podlijeme a pod poklicí dusíme zhruba půl hodiny.

  • 4

    Upečené maso vyjmeme, nakrájíme a přelijeme výpekem, který jsme propasírovali přes síto. K masu podáváme udušené zelí.

Komentáře k receptu