Uzená krkovice s vinnou omáčkou
Suroviny
- 800 g Uzená vepřová krkovička
- 500 g Zelí kysané
- 400 ml Víno bílé
- 200 ml Voda pitná
- 150 ml Voda pitná
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 ks Cibule
- 1 ks Cibule
- 3 ks Jalovec
- 8 ks Tymián čerstvý
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2.5 polévková lžíce Omáčka sójová
- 2 polévková lžíce Cukr krupice
- 5 polévková lžíce Chilli omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 784 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 56 g
- Sodík 80 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 8 mg
- Draslík 558 mg
- Vláknina 25153.3 mg
- Vitamín A 25153.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 128.7 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dvě cibule rozkrájíme na čtvrtky, třetí nakrájíme nadrobno, kysané zelí scedíme a pokrájíme, ze snítek tymiánu otrháme lístečky, stonky nepoužijeme. Sladkokyselou chilli omáčku smícháme s vínem, sójovou omáčkou, opepříme a osolíme.
-
2
Očištěné maso vložíme do pekáče se čtvrtkami cibule, podlijeme vodou, v troubě, předehřáté na 190°C, pozvolna pečeme. Průběžně poléváme výpekem. Po půl hodině maso přelijeme připravenou omáčkou a pečeme ještě půl hodiny.
-
3
Mezitím v kastrolu na másle osmažíme pokrájenou cibuli s lístky tymiánu. Poté vmícháme zelí, přidáme jalovec, sůl, pepř a cukr. Zelí podlijeme a pod poklicí dusíme zhruba půl hodiny.
-
4
Upečené maso vyjmeme, nakrájíme a přelijeme výpekem, který jsme propasírovali přes síto. K masu podáváme udušené zelí.