Pečená uzená krkovice v hořčičné krustě
Suroviny
- 120 g Ředkvička
- 800 g Uzená vepřová krkovička
- 150 ml Voda pitná
- 150 ml Voda pitná
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 3 kávová lžička Hořčice kremžská
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Bujón hovězí
- 1.5 l Voda pitná
- 1 kg Brambory
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 3 polévková lžíce Petržel - nať
- 4 polévková lžíce Ocet vinný
- 4 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 846 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 68 g
- Sodík 659 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 148.2 mg
- Draslík 948.6 mg
- Vláknina 11183.5 mg
- Vitamín A 11183.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.8 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V misce rozšleháme žloutky s hořčicí, pepřem a jemně nasekanou petrželovou natí. Ve vodě uvaříme hovězí bujón. Brambory vaříme ve slupce, slijeme, necháme prochladnout, nakrájíme na kolečka a v míse přelijeme teplým vývarem. Ředkvičky očistíme, pokrájíme na kolečka, petrželovou nať jemně rozsekáme. Smícháme s olejem ocet, osolíme a opepříme.
-
2
Uzenou krkovici potřeme žloutkovou směsí, vložíme do pekáče se 150 ml vody a v troubě, předehřáté na 200°C, pečeme zhruba 50 minut. Během pečení podléváme výpekem, podle potřeby přilijeme vroucí vodu.
-
3
Mezitím připravíme bramborový salát. K bramborám, přelitým vývarem, přimícháme ředkvičky, petrželovou nať a přelijeme octovou zálivkou.
-
4
Upečené maso krájíme na plátky, podáváme s bramborovým salátem.