Velikonoční salát s těstovinami a uzeným masem
Suroviny
- 200 g Rajčata
- 250 g Sýr Ementál (Primátor)
- 300 g Moravské uzené maso
- 350 g Těstoviny Fusilli
- 150 g Hrášek mražený
- 250 ml Voda pitná
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 ks Mrkev kořen
- 1.5 l Voda pitná
- 6 polévková lžíce Olej olivový
- 4 polévková lžíce Ocet vinný
- 1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 757 kcal
- Sacharidy 66 g
- Tuky 172 g
- Sodík 178 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 54 g
- Cholesterol 93 mg
- Draslík 95.6 mg
- Vláknina 9218.5 mg
- Vitamín A 9218.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těstoviny vložíme do vroucí osolené vody a podle návodu uvaříme, scedíme, přelijeme studenou vodou, necháme okapat.
-
2
Rajčata překrojíme na půlky, mrkev očistíme, nakrájíme na tenká kolečka. Sýr i uzené maso nakrájíme na nudličky. Ve vroucí vodě povaříme zhruba 4 minuty hrášek, na minutu přidáme mrkev. Poté slijeme, přelijeme studenou vodou, necháme okapat. V misce smícháme ocet s olejem, hořčicí, solí a pepřem.
-
3
V servírovací míse smícháme těstoviny se všemi surovinami, zamícháme se zálivkou a podáváme.