Dušené kořeněné zelí
Suroviny
- 2 kávová lžička Kmín celý
- 0.25 kávová lžička Nové koření mleté
- 0.5 kávová lžička Muškátový oříšek
- 0.25 kávová lžička Zázvor mletý
- 2 kávová lžička Kardamom
- 1 kávová lžička Hřebíček
- 0.5 kávová lžička Cukr moučkový
- 0.5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
- 0.5 kávová lžička Garam masala
- 2 kávová lžička Chilli koření mleté
- 1 kávová lžička Skořice celá
- 4 kávová lžička Koriandr celý
- 2 ks Cibule
- 1 ks Zelí hlávkové bílé
- 2 ks Feferony
- 1 špetka Sůl
- 0.5 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Rýže loupaná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 278 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 10 g
- Sodík 179 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 45 g
- Cholesterol 12 mg
- Draslík 1271.4 mg
- Vláknina 31065.4 mg
- Vitamín A 31065.4 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 226.4 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rýži necháme namáčet. Cibuli a feferony nakrájíme nadrobno a společně s rýží opražíme na rozpáleném másle. Podlejeme horkou vodou a vmícháme všechno koření.
-
2
Když je rýže napůl měkká, přidáme nakrájené zelí, promícháme, ochutíme cukrem a solí a dusíme doměkka.
-
3
Horké koření [39441]:
-
4
Koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.