Dušené kořeněné zelí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 2 kávová lžička Kmín celý
  • 0.25 kávová lžička Nové koření mleté
  • 0.5 kávová lžička Muškátový oříšek
  • 0.25 kávová lžička Zázvor mletý
  • 2 kávová lžička Kardamom
  • 1 kávová lžička Hřebíček
  • 0.5 kávová lžička Cukr moučkový
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
  • 0.5 kávová lžička Garam masala
  • 2 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 1 kávová lžička Skořice celá
  • 4 kávová lžička Koriandr celý
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Zelí hlávkové bílé
  • 2 ks Feferony
  • 1 špetka Sůl
  • 0.5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Rýže loupaná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 278 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 179 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 45 g
  • Cholesterol 12 mg
  • Draslík 1271.4 mg
  • Vláknina 31065.4 mg
  • Vitamín A 31065.4 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 226.4 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži necháme namáčet. Cibuli a feferony nakrájíme nadrobno a společně s rýží opražíme na rozpáleném másle. Podlejeme horkou vodou a vmícháme všechno koření.

  • 2

    Když je rýže napůl měkká, přidáme nakrájené zelí, promícháme, ochutíme cukrem a solí a dusíme doměkka.

  • 3

    Horké koření [39441]:

  • 4

    Koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.

Komentáře k receptu