Mořská štika v listovém těstu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 448 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 26 g
- Sodík 298 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 67.5 mg
- Draslík 288.6 mg
- Vláknina 3955 mg
- Vitamín A 3955 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.4 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Filety z mořské štiky omyjeme, potřeme máslem, osolíme, opepříme, posypeme kari kořením, oreganem, pokapeme vymačkanou šťávou z citronu.
-
2
Na roládu použijeme kupované listové těsto, už rozválené na pláty. Jeden plát rozložíme, na něj položíme připravenou štiku, zavineme do rolády, dokola potřeme máslem, vezmeme další plát a zavineme ještě jednou rybu do listového těsta. Potřeme rozkvedlaným vejcem, dáme do předehřáté trouby péct na 15 - 20 minut.
-
3
Upečenou roládu vytáhneme z trouby, krájíme na porce, klademe na talíř.