Pečený pstruh se špenátem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 400 g Pstruh
  • 20 g Celer řapíkatý
  • 500 g Baby špenát
  • 40 g Mouka pšeničná hladká
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule červená
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 dl Víno bílé
  • 1 dl Olej olivový extra panenský
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 566 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 472 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 73 mg
  • Draslík 970.5 mg
  • Vláknina 8723.5 mg
  • Vitamín A 8723.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 165.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli očistíme, nakrájíme na drobné kostky, v pánvi s rozehřátým olejem spolu nakrájeným česnekem restujeme 2 minuty. Přidáme nastrouhaný celer, zalijeme vínem, přimícháme nakrájený špenát, podle chuti osolíme, opepříme, promícháme a podusíme do změknutí špenátu.

  • 2

    Pstruha očistíme od šupin, vykucháme, umyjeme ve studené vodě, po délce rozřízneme na dvě poloviny, které z obou stran potřeme máslem, osolíme, opepříme, jemně obalíme ve hladké mouce a opečeme v pánvi s rozpáleným máslem.

  • 3

    Upečenou rybu položíme na oválný talíř, pokapeme citrónovou šťávou, posypeme oreganem a přidáme připravený špenát.

Komentáře k receptu