Pikantní karbanátky
Suroviny
- 600 g Maso mleté - mix
- 200 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Žemle tuková
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Majoránka
- 1 špetka Muškátový květ
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 5 polévková lžíce Strouhanka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1010 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 97 g
- Sodík 295 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 73.3 mg
- Draslík 85.6 mg
- Vláknina 1666.2 mg
- Vitamín A 1666.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.6 mg
- Vitamín E 4.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse smícháme mleté maso s mlékem navlhčenou a vymačkanou žemlí, nasekanou petrželkou, vejcem, majoránkou, muškátovým květem, solí a pepřem.
-
2
V pánvi na másle osmahneme oloupanou, nasekanou cibuli a vmícháme ji do masové směsi. Vše dobře promícháme.
-
3
Ze směsi tvarujeme karbanátky, které obalíme ve strouhance. Opékáme je na pánvi na oleji po obou stranách.
-
4
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo bramborová kaše.