Zapečený uhoř s čočkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 1000 g Úhoř říční
  • 50 g Celer řapíkatý
  • 300 g Čočka zelená Puy
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 kávová lžička Kari koření
  • 1 kávová lžička Rozmarýn čerstvý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 2 dl Víno červené
  • 1 dl Olej dýňový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 513 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 78 g
  • Sodík 115 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 79.5 mg
  • Draslík 75.9 mg
  • Vláknina 10932.8 mg
  • Vitamín A 10932.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čočku namočíme do vody na celou noc. Druhý den ji v té samé vodě uvaříme do měkka a vsypeme do máslem vymazané zapékací mísy, posypeme pepřem. Zvlášť v jiném hrnci s osolenou vodou uvaříme mrkev a celer, uvařené poté nakrájíme na malé kostky, smícháme s měkkou čočkou. Uhoře stáhneme z kůže, umyjeme, namočíme do marinády a marinujeme také celou noc.

  • 2

    Vyjmeme z marinády, nakrájíme na špalíčky, osušíme. Na pánvi rozpálíme máslo, přidáme na kolečka nakrájený česnek, jemně nasekanou cibuli, osmažíme, přidáme špalíčky uhoře, opečeme, potom je vyndáme z pánve a naskládáme do zapékací mísy, kde už máme uvařenou čočku. Zbylým máslem čočku polijeme. Připravenou mísu nložíme do předehřáté trouby a zapékáme přibližně 15 minut. Poté vytáhneme z trouby a porcujeme na mělké talíře.

  • 3

    Marináda: Do nádoby nalijeme víno, olej, přidáme rozmarýn, kari koření a vše důkladně promícháme.

Komentáře k receptu