Plněný krkonošský řízek
Suroviny
- 200 g Cibule
- 20 g Petržel - nať
- 50 g Máslo čerstvé
- 80 g Vejce slepičí
- 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 750 g Vepřová kýta
- 30 g Sůl
- 1 g Pepř černý mletý
- 100 g Tuk
- 200 g Játra hovězí
- 1 g Kmín celý
- 10 g Houby sušené
- 1 g Zázvor mletý
- 20 g Česnek
- 35 g Paprika sterilovaná
- 400 ml Hovězí vývar základní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 359 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 27 g
- Sodík 1400 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 151 mg
- Draslík 443.1 mg
- Vláknina 1454 mg
- Vitamín A 1454 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.3 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřovou kýtu opláchneme a nakrájíme přes vlákno na plátky, které doširoka rozklepeme. Osolíme je, opepříme, posypeme zázvorem, potřeme česnekem a plníme takto připravenou směsí: polovinu na drobno nakrájené cibule zpěníme na části tuku, přidáme játra nakrájená na nudličky, osmahneme, opepříme, okmínujeme, přidáme část povařených překrájených hub, kapii nakrájenou na proužky, překrájenou petrželku a zalijeme vejci. Necháme srazit.
-
2
Naplněné řízky přeložíme, okraje spíchneme párátkem, poprášíme je prosátou moukou a klademe je do pekáče vymazaného tukem. Podlijeme vývarem a asi 20 minut pečeme v troubě.
-
3
Potom do výpeku přidáme druhou část hub, zjemníme máslem, zalijeme vývarem a dosolíme.
-
4
Vše podusíme, až je maso měkké.