Kořeněné zeleninové kari

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Brambory
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 200 g Rajčata
  • 150 g Zeleninová směs jarní - mražená
  • 2 kávová lžička Kmín celý
  • 0.5 kávová lžička Muškátový oříšek
  • 1 kávová lžička Kari koření
  • 0.25 kávová lžička Zázvor mletý
  • 0.5 kávová lžička Kmín drcený
  • 2 kávová lžička Kardamom
  • 1 kávová lžička Hřebíček
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 0.5 kávová lžička Garam masala
  • 2 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 1 kávová lžička Skořice celá
  • 4 kávová lžička Koriandr celý
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Feferony
  • 1 špetka Sůl
  • 4 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 266 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 93 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 24 mg
  • Draslík 748.2 mg
  • Vláknina 13090 mg
  • Vitamín A 13090 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 55.3 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 30 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme a společně s utřeným česnekem osmahneme na rozpáleném másle. Přidáme všechno koření, nakrájené brambory a osolíme.

  • 2

    Orestujeme, vmícháme nasekané feferony, nakrájená rajčata a zeleninovou směs. Zakryjeme a zvolna dusíme doměkka. V průběhu dušení dle potřeby podlejeme.

  • 3

    Horké koření [39441]:

  • 4

    Koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.

Komentáře k receptu