Kořeněné zeleninové kari
Suroviny
- 200 g Brambory
- 80 g Máslo čerstvé
- 200 g Rajčata
- 150 g Zeleninová směs jarní - mražená
- 2 kávová lžička Kmín celý
- 0.5 kávová lžička Muškátový oříšek
- 1 kávová lžička Kari koření
- 0.25 kávová lžička Zázvor mletý
- 0.5 kávová lžička Kmín drcený
- 2 kávová lžička Kardamom
- 1 kávová lžička Hřebíček
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 0.5 kávová lžička Garam masala
- 2 kávová lžička Chilli koření mleté
- 1 kávová lžička Skořice celá
- 4 kávová lžička Koriandr celý
- 1 ks Cibule
- 2 ks Feferony
- 1 špetka Sůl
- 4 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 266 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 18 g
- Sodík 93 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 24 mg
- Draslík 748.2 mg
- Vláknina 13090 mg
- Vitamín A 13090 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 55.3 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 30 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme a společně s utřeným česnekem osmahneme na rozpáleném másle. Přidáme všechno koření, nakrájené brambory a osolíme.
-
2
Orestujeme, vmícháme nasekané feferony, nakrájená rajčata a zeleninovou směs. Zakryjeme a zvolna dusíme doměkka. V průběhu dušení dle potřeby podlejeme.
-
3
Horké koření [39441]:
-
4
Koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.