Velikonoční kopřivová sekaná

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 70 g Slanina vepřová
  • 600 g Maso mleté - mix
  • 120 g Kopřiva
  • 120 ml Mléko plnotučné
  • 50 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Rohlíky bílé
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 3 stroužek Česnek
  • 0.5 polévková lžíce Majoránka
  • 1 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 771 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 63 g
  • Sodík 266 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 76.2 mg
  • Draslík 212.2 mg
  • Vláknina 8185.6 mg
  • Vitamín A 8185.6 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.1 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 187.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, rohlíky nakrájíme na kostičky, kopřivy spaříme a na jemno nasekáme.

  • 2

    Na oleji osmažíme slaninu s cibulí a necháme prochladnout.

  • 3

    V míse přelijeme rohlíky mlékem, v kterém jsme rozšlehali vejce, a necháme vsáknout. Poté přidáme rozmíchané mleté maso, cibuli se slaninou, kopřivy, česnek, majoránku, sůl, pepř a dobře promícháme. Sekanou vložíme do zapékací mísy, kterou jsme vymazali sádlem, a v troubě předehřáté na 190 °C pečeme zhruba 45 minut. Podáváme horké.

Komentáře k receptu