Velikonoční kopřivová sekaná
Suroviny
- 70 g Slanina vepřová
- 600 g Maso mleté - mix
- 120 g Kopřiva
- 120 ml Mléko plnotučné
- 50 ml Olej rostlinný
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule
- 3 ks Rohlíky bílé
- 1 ks Vejce slepičí
- 3 stroužek Česnek
- 0.5 polévková lžíce Majoránka
- 1 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 771 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 63 g
- Sodík 266 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 76.2 mg
- Draslík 212.2 mg
- Vláknina 8185.6 mg
- Vitamín A 8185.6 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.1 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 187.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, rohlíky nakrájíme na kostičky, kopřivy spaříme a na jemno nasekáme.
-
2
Na oleji osmažíme slaninu s cibulí a necháme prochladnout.
-
3
V míse přelijeme rohlíky mlékem, v kterém jsme rozšlehali vejce, a necháme vsáknout. Poté přidáme rozmíchané mleté maso, cibuli se slaninou, kopřivy, česnek, majoránku, sůl, pepř a dobře promícháme. Sekanou vložíme do zapékací mísy, kterou jsme vymazali sádlem, a v troubě předehřáté na 190 °C pečeme zhruba 45 minut. Podáváme horké.