Kořeněné brambůrky ve slupce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Kmín celý
  • 0.12 kávová lžička Muškátový oříšek
  • 1 kávová lžička Kari koření
  • 0.5 kávová lžička Kardamom
  • 0.25 kávová lžička Hřebíček
  • 2 kávová lžička Garam masala
  • 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 0.25 kávová lžička Skořice celá
  • 1 kávová lžička Koriandr celý
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 0.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 277 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 84 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 30 mg
  • Draslík 642.3 mg
  • Vláknina 8210.5 mg
  • Vitamín A 8210.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 32.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nové malé brambory důkladně omyjeme. Cibuli nakrájíme a na rozpáleném másle osmahneme dozlatova. Přidáme brambory ve slupce, všechno koření kromě horkého a osolíme. Mírně podlejeme vodou dle potřeby, zakryjeme a dusíme.

  • 2

    Těsně před koncem posypeme horkým kořením, dodusíme a podáváme.

  • 3

    Horké koření [39441]:

  • 4

    Koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.

Komentáře k receptu