Kořeněné brambůrky ve slupce
Suroviny
- 500 g Brambory
- 100 g Máslo čerstvé
- 0.5 kávová lžička Kmín celý
- 0.12 kávová lžička Muškátový oříšek
- 1 kávová lžička Kari koření
- 0.5 kávová lžička Kardamom
- 0.25 kávová lžička Hřebíček
- 2 kávová lžička Garam masala
- 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
- 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
- 0.25 kávová lžička Skořice celá
- 1 kávová lžička Koriandr celý
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Sůl
- 0.5 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 277 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 21 g
- Sodík 84 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 30 mg
- Draslík 642.3 mg
- Vláknina 8210.5 mg
- Vitamín A 8210.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.6 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 32.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nové malé brambory důkladně omyjeme. Cibuli nakrájíme a na rozpáleném másle osmahneme dozlatova. Přidáme brambory ve slupce, všechno koření kromě horkého a osolíme. Mírně podlejeme vodou dle potřeby, zakryjeme a dusíme.
-
2
Těsně před koncem posypeme horkým kořením, dodusíme a podáváme.
-
3
Horké koření [39441]:
-
4
Koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.