Velikonoční hovězí polévka se špenátem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 100 g Celer bulvový
  • 100 g Mrkev kořen
  • 350 g Hovězí žebra
  • 100 g Petržel kořen
  • 150 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 500 ml Voda pitná
  • 250 ml Špenát listový čerstvý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 0.5 ks Cibule
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 6 ks Pepř černý celý
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1.5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1.5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 586 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 87 g
  • Sodík 308 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 239.5 mg
  • Draslík 1290.9 mg
  • Vláknina 31207.6 mg
  • Vitamín A 31207.6 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 52.1 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso s kořenovou zeleninou, cibulí, solí a pepřem uvaříme v tlakovém hrnci doměkka. Vývar přecedíme do čistého hrnce. Listový špenát spaříme a nasekáme nadrobno. Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, zředíme smetanou, kterou do jíšky zašleháme a spolu se špenátem alespoň 15 minut povaříme, osolíme a opepříme. V mezičase uvaříme vejce natvrdo.

  • 2

    Polévku servírujeme se čtvrtkami vajíčka.

Komentáře k receptu