Velikonoční hovězí polévka se špenátem
Suroviny
- 100 g Celer bulvový
- 100 g Mrkev kořen
- 350 g Hovězí žebra
- 100 g Petržel kořen
- 150 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 500 ml Voda pitná
- 250 ml Špenát listový čerstvý
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 0.5 ks Cibule
- 3 ks Vejce slepičí
- 6 ks Pepř černý celý
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 1.5 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1.5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 586 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 87 g
- Sodík 308 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 239.5 mg
- Draslík 1290.9 mg
- Vláknina 31207.6 mg
- Vitamín A 31207.6 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 52.1 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 27.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso s kořenovou zeleninou, cibulí, solí a pepřem uvaříme v tlakovém hrnci doměkka. Vývar přecedíme do čistého hrnce. Listový špenát spaříme a nasekáme nadrobno. Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, zředíme smetanou, kterou do jíšky zašleháme a spolu se špenátem alespoň 15 minut povaříme, osolíme a opepříme. V mezičase uvaříme vejce natvrdo.
-
2
Polévku servírujeme se čtvrtkami vajíčka.