Brambory na grilu se salsou
Suroviny
- 600 g Brambory
- 400 g Rajčata
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule červená
- 2 ks Chilli paprička
- 2 ks Limetka
- 2 stroužek Česnek
- 2 l Voda pitná
- 10 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Cukr třtinový
- 4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 144 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 5 g
- Sodík 160 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 673.7 mg
- Vláknina 9685 mg
- Vitamín A 9685 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 44.8 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Umyté brambory se šlupkou uvaříme v hrnci s osolenou vodou, scedíme, necháme vychladnout. Nakrájíme je na čtvrtky a pokládáme na olejem vymaštěný a na vysokou teplotu zahřátý gril. Brambory osolíme, pokapeme olejem a opékáme za častého otáčení 7 minut. Na talíř položíme list ledového salátu, na něj pokládáme upečené brambory a přidáme rajčatovou salsu.
-
2
Rajčatová salsa: Cibuli, česnek oloupeme, drobně nakrájíme a dáme do misky, na malé kousky nakrájená rajčata, nasekané chilli papričky, nasekanou petržel, šťávu ze 2 ks limetky, cukr, olej, dochutíme solí, pepřem důkladně promícháme.