Hrách vařený po paňdžábsku
Suroviny
- 125 g Brambory
- 250 g Hrách
- 2 kávová lžička Kmín celý
- 0.5 kávová lžička Muškátový oříšek
- 2 kávová lžička Kari koření
- 1 kávová lžička Zázvor mletý
- 1 kávová lžička Kmín drcený
- 2 kávová lžička Kardamom
- 1 kávová lžička Hřebíček
- 1 kávová lžička Cukr moučkový
- 2 kávová lžička Chilli koření mleté
- 2 kávová lžička Chilli koření mleté
- 1 kávová lžička Skořice celá
- 4 kávová lžička Koriandr celý
- 1 ks Cibule
- 1 ks Citrony
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Soda jedlá
- 0.02 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 310 kcal
- Sacharidy 56 g
- Tuky 3 g
- Sodík 115 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 0.1 mg
- Draslík 583 mg
- Vláknina 9614.2 mg
- Vitamín A 9614.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 54.8 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hrách necháme namáčet přes noc. Poté ho se sodou uvaříme ve vodě do poloměkka. Scedíme, vodu uchováme a hrách necháme stát.
-
2
Cibuli nasekáme a na rozpáleném másle necháme zesklovatět. Přidáme kmín a cca 2 minuty osmahneme. Vmícháme hrách, zázvor a chilli koření, podlijeme vodou z hrachu a vaříme.
-
3
Během vaření přidáme na kostky nakrájené vařené brambory, ochutíme šťávou vymačkanou z 1 citronu, cukrem a osolíme. Jakmile se voda vyvaří, posypeme pokrm horkým kořením, ihned podáváme.
-
4
Horké koření [39441]:
-
5
Koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.