Celerovo-paprikový wok
Suroviny
- 750 g Celer řapíkatý
- 5 g Koriandr čerstvý
- 1 kávová lžička Koření pěti vůní
- 2 ks Paprika zelená
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Cukr krupice
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 4 polévková lžíce Omáčka sójová
- 0.02 polévková lžíce Olej sezamový
- 1 polévková lžíce Sezam - semena
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 71 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 2 g
- Sodík 211 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 611 mg
- Vláknina 8851.3 mg
- Vitamín A 8851.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36.5 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyjeme si papriky, rozdělíme na poloviny, odstraníme z nich semínka a bílou žebrovitou dužinu. Potom je nakrájíme na asi 5 mm široké proužky. Z cibule odstraníme slupku, rozkrojíme ji na polovinu a pokrájíme na asi 3 mm silné proužky.
-
2
Omyjeme řapíkatý celer, rozebereme na listy a počkáme až okape. Podélně rozkrojíme řapíky a nařežeme z nich kousky asi 1x 2 cm. Stroužek česneku zbavíme slupky a nakrájíme na malé kousíčky. Z omytého koriandru oklepeme přebytek vody a nakrájíme najemno.
-
3
Wok s olejem rozpálíme a vsypeme do něj sezamová semínka, která rychle opečeme. Potom vložíme nakrájený řapíkatý celer a 2-3 minuty opékáme. Nasypeme ještě do woku proužky paprik a cibule a restujeme 3 minuty.
-
4
Osolíme, opepříme, pocukrujeme, vlijeme sójovou omáčku a přisypeme koření pěti vůní. Vlijeme ještě 2 polévkové lžíce vody a přidáme nasekaný koriandr.