Velikonoční nádivka s játrovou paštikou
Suroviny
- 150 g Paštika drůbeží
- 50 g Máslo čerstvé
- 170 ml Mléko plnotučné
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 6 ks Rohlíky bílé
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 2 polévková lžíce Strouhanka
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 605 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 40 g
- Sodík 190 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 221.3 mg
- Draslík 80.3 mg
- Vláknina 6062.5 mg
- Vitamín A 6062.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.7 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 296.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rohlíky nakrájíme kostičky a v míse přelijeme mlékem, v němž jsme rozšlehali vejce. Paštiku vidličkou rozetřeme, petrželovou nať usekáme najemno.
-
2
K rohlíkům přidáme paštiku, petrželovou nať, sůl a koření. Směs dobře promícháme.
-
3
Nádivkou naplníme pekáč, který jsme vymazali a vysypali prosátou strouhankou. Povrch nádivky poklademe plátky másla. V troubě předehřáté na 180°C pečeme nádivku zhruba 40 minut.