Dušené lilkové kari
Suroviny
- 1 kávová lžička Kari koření
- 0.5 kávová lžička Hořčičné semínko
- 4 ks Lilek
- 1 ks Cibule
- 2 ks Feferony
- 1 ks Citrony
- 1 špetka Sůl
- 1 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Kokos - mletý (Kopra)
- 1 polévková lžíce Cukr krupice
- 0.09 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 182 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 14 g
- Sodík 66 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 0.5 mg
- Draslík 683.9 mg
- Vláknina 24306 mg
- Vitamín A 24306 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 37.1 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Lilky očistíme, podélně nakrájíme na čtvrtky a na rozpáleném oleji je orestujeme dohněda. Vyjmeme a na tuku osmahneme nakrájenou cibuli, nasekané feferony, přidáme utřený česnek a rozvařený kokos.
-
2
Ochutíme šťávou z 1 citronu, vložíme lilky, kari koření, osolíme a zvolna dusíme.
-
3
Po chvíli přidáme zkaramelizovaný cukr a dle potřeby podlijeme trochou horké vody. Dusíme do zhoustnutí šťávy. Hořčičné semínko opražíme na másle a hotové kari jím přelijeme.