Kořeněný paprikový pilaf
Suroviny
- 400 g Rýže loupaná
- 150 g Hrášek
- 100 g Brambory
- 50 g Máslo čerstvé
- 50 g Máslo čerstvé
- 1 kávová lžička Hřebíček
- 2 kávová lžička Chilli koření mleté
- 2 kávová lžička Kardamom
- 2 kávová lžička Kmín celý
- 0.25 kávová lžička Zázvor mletý
- 4 kávová lžička Koriandr celý
- 0.5 kávová lžička Muškátový oříšek
- 1 kávová lžička Skořice celá
- 1 kávová lžička Kari koření
- 0.5 kávová lžička Kari koření
- 0.5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
- 0.5 kávová lžička Garam masala
- 4 ks Paprika červená
- 1 ks Cibule
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Sůl
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 679 kcal
- Sacharidy 106 g
- Tuky 23 g
- Sodík 156 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 106 g
- Cholesterol 30 mg
- Draslík 819.9 mg
- Vláknina 19434.8 mg
- Vitamín A 19434.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 140.6 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 35.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nasekáme, na rozpáleném másle osmahneme do zlatova. Přidáme nastrouhané vařené brambory, hrášek, ochutíme kořením i solí a dusíme, až hrášek změkne. Důkladně promícháme, směsí naplníme spařené očištěné papriky. Vršky uzavřeme a zajistíme párátky.
-
2
Druhou cibulku nasekáme a orestujeme na másle, přidáme propláchnutou rýži, po chvíli podlijeme osolenou vodou a mírně podusíme. Následně na rýži položíme papriky, zakryjeme a v rozehřáté troubě dusíme do měkka.
-
3
Horké koření [39441]:
-
4
koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.