Ostrá chilli polévka se skleněnými nudlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Hovězí svíčková
  • 100 g Nudle skleněné
  • 100 g Fazole mungo
  • 10 g Zázvor mletý
  • 50 g Houby Shitake sušené
  • 1 kávová lžička Koření pěti vůní
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Citrony
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 l Hovězí vývar základní
  • 3 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 3 polévková lžíce Olej sójový
  • 2 polévková lžíce Chilli omáčka
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 425 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 178 g
  • Sodík 722 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 48 g
  • Cholesterol 42 mg
  • Draslík 824.3 mg
  • Vláknina 12071 mg
  • Vitamín A 12071 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso z hovězí svíčkové rozkrájíme na tenké nudličky o tloušťce maximálně 5 milimetrů. Na nudličky nakapeme sójovou omáčkou a chilli olej. Maso necháme přibližně 15 minut v pokojové teplotě marinovat. Mezitím do misky vložíme skleněné nudle a přelijeme je horkou vodou. Počkáme, až úplně změknou a potom je scedíme a necháme okapat.

  • 2

    Připravíme wok a vlijeme do něj sójový olej. Do woku nasypeme umletý zázvor a přidáme ještě jemně posekaný česnek.

  • 3

    Vložíme do pánve marinované maso a rychle opečeme. Během pečení neustále promícháváme. Potom masovou směs z woku vyndáme a uložíme do tepla.

  • 4

    Čínské houby namočíme do vody, aby změkly. Omyjeme jarní cibulky a pokrájíme je na cca 2 milimetry silné proužky. Oškrábeme mrkev a také ji nakrájíme na stejně silné proužky. Mrkev i cibuli nasypeme do woku a rychle orestujeme. Výhonky z fazolí mungo omyjeme a nakrájíme na kousky. Čínské houby vyjmeme z vody a nakrájíme na proužky. Fazole i s houbami přidáme do woku k mrkvi s cibulí, opečeme a do pánve vlijeme masový vývar. Jakmile dosáhneme bodu varu, ztlumíme plamen a postupně přidáváme chilli omáčku, med, dále ještě šťávu z jednoho citronu, rajský protlak a přisypeme koření pěti vůní. Opět zvýšíme plamen než polévka přijde k varu. Nakonec do ní vložíme změklé čínské nudle a opečené hovězí maso. Chvíli prohřejeme a teplou polévku servírujeme.

Komentáře k receptu