Krevety dušené na lilku
Suroviny
- 250 g Lilek
- 250 g Krevety tygří - loupané
- 0.5 kávová lžička Kmín drcený
- 0.25 kávová lžička Hřebíček
- 0.5 kávová lžička Cukr moučkový
- 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
- 1 ks Bobkový list
- 1 ks Feferony
- 1 špetka Sůl
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 109 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 7 g
- Sodík 110 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 73.4 mg
- Draslík 175.1 mg
- Vláknina 4690.1 mg
- Vitamín A 4690.1 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.7 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kmín osmahneme na rozpáleném másle společně s bobkovým listem a nasekanou feferonkou. Vmícháme ostatní koření, krátce orestujeme.
-
2
Poté vložíme předvařené krevety, lilek pokrájený na kostky, přilijeme smetanu, ochutíme solí, cukrem a přibližně 5 minut podusíme. Ihned podáváme.