Smažené jikry z kapra na fazolích
Suroviny
- 300 g Kapří jikry
- 300 g Fazole
- 0.5 kávová lžička Kmín drcený
- 2 kávová lžička Cukr moučkový
- 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
- 2 ks Cibule
- 2 ks Citrony
- 1 špetka Sůl
- 1 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Kokos - mletý (Kopra)
- 4 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 525 kcal
- Sacharidy 62 g
- Tuky 18 g
- Sodík 133 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 280.5 mg
- Draslík 337.1 mg
- Vláknina 10194.3 mg
- Vitamín A 10194.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 55.4 mg
- Vitamín E 5.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli pokrájíme na kolečka, na rozpáleném oleji necháme zesklovatět. Česnek rozetřeme s chilli kořením, přidáme k cibuli a 2 min restujeme. Přisypeme kmín, nasekanou petrželku, sůl, přilijeme rozvařený kokos, přivedeme k varu a přidáme předmáčené fazole.
-
2
Vaříme do měkka, poté vmícháme cukr, rozpuštěný v citronové šťávě. Na zbylém oleji osmažíme jikry a přidáme k fazolím. Šťávu necháme zredukovat a podáváme.