Velikonoční plněná bábovka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Anglická slanina
  • 15 g Droždí
  • 300 g Mouka pšeničná hladká
  • 250 ml Voda pitná
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 3 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 732 kcal
  • Sacharidy 64 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 1012 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 409.1 mg
  • Draslík 339.9 mg
  • Vláknina 1381.1 mg
  • Vitamín A 1381.1 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.3 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli, česnek a slaninu nakrájíme najemno. Vejce uvaříme natvrdo a nakrájíme na kostičky, pažitku a petrželovou nať nasekáme. Na pánvi osmažíme slaninu s cibulí, přidáme česnek a osmažíme dorůžova. Přidáme vejce, bylinky, osolíme, opepříme a dobře promícháme.

  • 2

    Mouku prosejeme na vál, do důlku rozdrobíme droždí, přilijeme lžíci vlažného mléka, přisypeme lžičku cukru, lehce v důlku promícháme a kvásek necháme vzejít. Poté přilijeme zbylé mléko, přidáme žloutky, olej a sůl. Vypracujeme hladké těsto, které se nelepí, a necháme vykynout.

  • 3

    Z těsta vyválíme plát silný zhruba centimetr, potřeme náplní, těsto srolujeme, spojíme do kruhu a vložíme do formy na bábovku, kterou jsme vymazali máslem. Těsto necháme ještě alespoň 10 minut kynout. Poté bábovku vložíme do trouby vyhřáté na 175°C a pečeme dorůžova.

Komentáře k receptu