Smažený cejn se zeleninovou oblohou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 92 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Hovězí libové
  • 21 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 10 g Ořechy vlašské
  • 2.3 g Pórek
  • 2.3 g Pórek
  • 10 g Sýr sójový - Tofu
  • 0.8 g Sůl
  • 4 g Sůl
  • 0.1 g Pepř černý mletý
  • 0.1 g Pepř černý mletý
  • 2 g Česnek
  • 2.8 g Česnek
  • 20 g Hovězí maso zadní
  • 60 g Hovězí maso zadní
  • 40 g Nudle domácí
  • 15 g Potočnice
  • 20 g Chilli paprička
  • 3.5 g Oříšky piniové
  • 0.1 g Pepř bílý
  • 10 g Shiitake houby
  • 1 g Ucho Jidášovo
  • 20 g Zlateň věncová
  • 8 g Ginkgo
  • 3.2 ml Omáčka sójová
  • 800 ml Hovězí vývar základní
  • 26 ml Olej rostlinný
  • 1 ml Olej sezamový
  • 2 ml Olej sezamový
  • 1.3 ml Omáčka sojová světlá
  • 1.3 ml Omáčka sojová světlá
  • 1.3 ml Omáčka sojová světlá
  • 1 ks Cejn velký
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1.2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 290 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 1155 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 217.4 mg
  • Draslík 389.8 mg
  • Vláknina 1334.4 mg
  • Vitamín A 1334.4 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.5 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybám odkrojíme hlavu, očistíme je a rybí maso nakrájíme na plátky 4 x 5cm. Tyto plátky prosolíme a popepříme bílým pepřem a necháme uležet tak, že je proložíme bavlněnou utěrkou.

  • 2

    Hovězí maso určené pro vývar propláchneme pod tekoucí vodou, promneme v utěrce a nakrájíme na nudličky. Mleté hovězí maso na knedlíčky očistíme utěrkou. Ze sýra Tofu vymačkáme mnutím v utěrce vodu, rozmačkáme jej a vmícháme do mletého masa. Směs masa a sýra dochutíme kořenící omáčkou 3 a ze směsi vytvoříme malé knedlíčky. Houby namočíme na hodinu do vody a potom je vysušíme promnutím v utěrce. Potom z hub odkrojíme nožičky a nakrájíme je na široké plátky. Choroš hlízovitý osušíme v utěrce, nakrájíme na jemné proužky a ty promícháme s vaječnými bílky. Plátky hub Jidášovo ucho od sebe oddělíme. Zlateň věncovou a papričku očistíme a opláchneme a papričku nakrájíme na široké a dlouhé proužky. Z piniových oříšků odstraníme vršky a osušíme je promnutím v utěrce. Vlašské ořechy namočíme do teplé vody a oloupeme je. Ginko oloupeme a osmažíme za stálého míchání. Vejce rozklepneme na pánev tak, aby zůstal žloutek celý, necháme vcelku ztuhnout a nakrájíme na nudličky na ozdobu. Kousky choroše hlízovitého obalíme v těstíčku z mouky, vody a rozšlehaného vejce a osmažíme je.

  • 3

    Do hrnce s vodou dáme kousky hovězího masa a přivedeme k varu. Když se voda s masem vaří, oheň zmírníme a vaříme dalších 30 minut.Když je maso mekké, vývar odstavíme z ohně a přecedíme přes utěrku. Knedlíčky z masa a sýra obalíme v mouce a rozšlehaných vejcích a usmažíme na pánvi. Plátky z cejna obalíme v těstíčku z mouky a rozšlehaných vajec. Vařené a nakrájené hovězí maso, okořeněné kousky hovězího masa a nudle vložíme do hrnce a vaříme na mírném ohni. Na povařené maso a nudle dáme kosti a hlavu z cejna. Okolo rybí hlavy upravíme osmažené plátky rybího masa, obložíme ztuhlým vejcem nakrájeným na nudličky a doplníme zeleninovou oblohou. Nakonec přidáme připravené ořechy a zlateň věncovou. Tento pokrm se konzumuje při vaření u stolu.

Komentáře k receptu