Kančí kýta na brusinkách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 900 g Kančí kýta
  • 50 g Slanina vepřová
  • 100 g Cibule
  • 50 g Mrkev kořen
  • 50 g Celer bulvový
  • 30 g Petržel kořen
  • 80 g Kompot brusinkový
  • 25 g Jíška instantní
  • 3 g Pepř černý celý
  • 10 g Sůl
  • 3 g Nové koření celé
  • 2 g Bobkový list
  • 600 g Knedlík kynutý
  • 200 ml Víno červené
  • 100 ml Hovězí vývar základní
  • 20 ml Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 557 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 772 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 25.7 mg
  • Draslík 161.6 mg
  • Vláknina 4908 mg
  • Vitamín A 4908 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na drobné kostičky, očištěné kančí maso na plátky. Oloupanou mrkev, petržel a celer nastrouháme nahrubo.

  • 2

    V hrnci rozškvaříme slaninu, přisypeme cibuli, zeleninu, osmahneme, přiložíme plátky masa a orestujeme. Podlijeme červeným vínem, okořeníme celým pepřem, novým kořením, bobkovým listem, osolíme a podusíme. Podle potřeby doléváme vývarem.

  • 3

    Ke konci dušení zahustíme jíškou, zakápneme citronovou šťávou, přidáme pár lžic brusinek a dovaříme. Před podáváním vyndáme koření.

  • 4

    Nejvhodnější přílohou jsou houskové knedlíky.

Komentáře k receptu