Mořský ďas na grilu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 844 kcal
- Sacharidy 47 g
- Tuky 58 g
- Sodík 1125 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 82.3 mg
- Draslík 802.7 mg
- Vláknina 8130 mg
- Vitamín A 8130 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 50.6 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Gril potřeme olejem (20 ml) a zahřejeme na vysokou teplotu. Dřevěné špejle a párátka namočíme do studené vody. Cibuli oloupeme a spolu s paprikou nakrájíme na větší kousky.
-
2
Rybu opláchneme pod studenou tekoucí vodou, naporcujeme, každou porci potřeme olejem, osolíme, posypeme kořením a zabalíme do anglické slaniny, kterou spojíme ve vodě namočenými párátky a napichujeme na mokré dřevěné špejle. Napíchneme cibuli, rybu, papriku a tak pokračujeme až do spotřebování surovin.
-
3
Připravené špejle naskládáme do středu rozehřátého grilu, okraje obložíme nakrájenou vekou, kterou pokapeme olejem, posypeme oreganem a spolu s rybou z každé strany opékáme asi 15 minut.
-
4
Upečené porcujeme na talíře, přidáme nastrouhaný křen a opečené krajíce veky.