Krůtí haše s cuketou
Suroviny
- 400 g Krůtí maso
- 60 g Máslo čerstvé
- 700 g Brambory vařené ve slupce
- 4 krajíc Chléb celozrnný pšeničný
- 4 kávová lžička Hořčice
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Šalvěj sušená
- 0.5 kávová lžička Rozmarýn sušený
- 1 ks Cuketa
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 535 kcal
- Sacharidy 58 g
- Tuky 18 g
- Sodík 1026 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 58 g
- Cholesterol 78 mg
- Draslík 1218.1 mg
- Vláknina 20817.6 mg
- Vitamín A 20817.6 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 30.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cuketu oloupeme, nahrubo nastrouháme a šťávu vymačkáme.
-
2
V pánvi na polovině másla osmahneme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme umleté krůtí maso a restujeme 4 minuty.
-
3
Masovou směs vložíme do mísy a promícháme s oloupanými, nahrubo nastrouhanými bramborami, cuketou, šalvějí, rozmarýnem, solí a pepřem. Vše dobře propracujeme.
-
4
Ve velké pánvi rozehřejeme zbylé máslo, vložíme připravenou směs a dobře upěchujeme. Zvolna opékáme asi 15 minut, obrátíme a pečeme dalších 15 minut. Vyklopíme na velký talíř a posypeme nasekanou petrželkou.
-
5
Podáváme s tmavým chlebem a hořčicí. Pokrm můžeme doplnit zeleninovým salátem.